Kezdőlap   A víz   Rólunk   Termékek   Minőség és garancia   Karrierlehetőség   Kapcsolat 

Zuhanyszűrő

A zuhanyszűrő egy kézi zuhanyfej, amely szűrőbetétet tartalmaz. A szűrés elve a KDF technológia. A KDF mozaikszó, az angol "Kinetic Degradation Fluxion" kifejezésből, magyarul: a Kinetikai (mozgási) Degradációs (lebontás, szétbontás a kémiában) Folyamat rövidítése. A KDF technológia egy folyadékkezelési eljárás, a KDF töltet pedig egy szabadalmaztatott vízkezelési anyag a víz és szennyvízkezeléshez. A KDF, mint anyag egy nagy tisztaságú réz-cink ötvözet.

A KDF-víztiszítás a redox (redukció-oxidáció) kémiai folyamaton alapszik. Az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent. E kémiai folyamat felhasználásával szűrik ki a vízből a klórt és a nehézfémeket. A KDF vízszűrő úgy távolítja el az egészségre veszélyes klórt és a vízben oldott nehézfém kationokat, hogy belőlük elektron átadásával egyrészt ártalmatlan klorid ionokat, illetve kősót, másrészt a réz-cink ötvözethez tapadó, így a KDF töltetű szűrőben maradó elemi fématomokat hoz létre. Ez a vegyi eljárás antibakteriális, alga-, gombaölő hatású és csökkenti a vízkőlerakódást. A KDF technológia azáltal akadályozza meg a baktériumok, algák, gombák elszaporodását, hogy a redox folyamat hatására keletkező elektrolit a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt.

Rendkívül kedvező árú és karbantartási költségű, a ma létező legfejlettebb, KDF technológiával készült zuhanyszűrőket és csapszűrőket kínálunk ügyfeleink számára. A készülék külseje egy teljesen hagyományos kézi, többállású zuhanyfej külsejével egyezik meg, a különbség, hogy tartalmaz egy szűrőbetétet is, amelyen a víz áthaladva megtisztul. A KDF betét szűrésének hatékonyságát az alábbi töltetek segítik: chlorgon, silicium "homok", ezüst - kolloid. A Klór és származékai 90-95%-át eltávolítja. Szétcsavarva a benne lévő szűrőbetét kicserélhető, ha az elhasználódott.

A KDF zuhanyszűrővel kezelhetőek olyan, a klóros csapvíz okozta haj- és bőrproblémák, mint korpa, ekcéma, száraz viszkető bőr, töredező és száraz haj, egyéb bőrbetegségek klóros víz okozta irritációi pedig megszüntethetők.

A krómozott zuhanyfej rózsájának átmérője: 10 cm
Teljesítmény: 10 liter/perc (átlagos, 4 bar hálózati nyomáson)
Felszerelése nagyon egyszerű; a meglévő zuhanyfej helyére kell felszerelni.
Szűrőbetét kapacitása: 6.500 liter víz megtisztítására képes, utána szűrőbetét csere szükséges. Egy egység két szűrőbetétet tartalmaz.

Aquafilter zuhanyszűrő betét

Zuhanyszűrő betét: csere szűrőbetét a zuhanyszűrő fejekhez.

A csere szűrőbetétek párosával vannak csomagolva, hogy mindig legyen otthon tartalék szűrő. A szűrők cseréje egyszerű, nem igényel szakértelmet.
Szűrőbetét kapacitása: 2.500 liter/db
Ajánlott szűrőcsere: maximum 3 havonta, a napi elhasznált zuhanyvíz mennyiségétől függően.
(Megjegyzés: 1 fő zuhanyozáskor kb. 50 liter vizet használ el. Így például napi 50 liter zuhanyvíz megszűrésekor 1 db szűrő élettartama 50 nap (kb. 2 hónap).

Kiszerelés: 2 db/csomag.